ElMapaImperi_MartaBisbal_web1.jpg

[CA] EL MAPA DE L’IMPERI

2020. Instal·lació site-specific: mapa de paper que cobreix la superfície de l’espai expositiu, fragments de textos impresos en vinil i un canal d’audio. Projecte fet a Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Aquest projecte indaga en el procés de realitzar una sèrie d’accions en un fragment d’un mapa de Granollers ampliat a escala 1:1, seguint al peu de la lletra la famosa idea plantejada per Lewis Carroll, Jorge Luis Borges i Umberto Eco d’arribar a fer un mapa de l’imperi que equivalgui al mateix territori. Així doncs, la proposta consisteix a infiltrar-me literalment i físicament dins un mapa cartogràfic de referència de l’Instituto Geográfico Nacional, en concret, el Mapa Topográfico Nacional d’escala 1:25.000 (MTN25), explorant el mapa com si fos un territori, és a dir, com si l’estigués mirant a través de l’òptica d’un microscopi. En aquest sentit, un dels propòsits del projecte seria endinsar-me en una realitat gràfica que no és visible a simple vista, descobrir una part del mapa que està amagada. Què podem experimentar quan els codis, referències i significats propis d’un mapa es perden i ens hi perdem? 

Font: Mapa Topográfico Nacional 1:25,000 (MTN25)

Font: Mapa Topográfico Nacional 1:25,000 (MTN25)

[ES] EL MAPA DEL IMPERIO

2020. Instalación site-specific: mapa de papel que cubre la superficie del espacio expositivo, vinilos con fragmentos de textos y un canal de audio. Proyecto hecho en Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Este proyecto indaga en el proceso de realizar una serie de acciones en un fragmento de un mapa de Granollers ampliado a escala 1:1, siguiendo al pie de la letra la famosa idea planteada por Lewis Carroll, Jorge Luis Borges y Umberto Eco de llegar a hacer un mapa del imperio que equivalga al mismo territorio. Así pues, la propuesta consiste en infiltrarme literalmente y físicamente dentro de un mapa cartográfico de referencia del Instituto Geográfico Nacional, en concreto, el Mapa Topográfico Nacional de escala 1:25.000 (MTN25), explorando el mapa como si fuese un territorio, es decir, como si lo estuviera mirando a través de la óptica de un microscopio. En este sentido, uno de los propósitos del proyecto sería adentrarme en una realidad gráfica que no es visible a simple vista, descubrir una parte del mapa que está escondida. ¿Qué podemos experimentar cuando los códigos, referencias y significados propios de un mapa se pierden y nos perdemos?

[EN] THE MAP OF THE EMPIRE

2020. Site-specific installation: paper map covering the surface of the exhibition space, text excerpts printed on vinyl and one audio channel. Project carried out at Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

This project investigates the process of carrying out a series of actions on a fragment of a map of Granollers enlarged to a scale of 1:1, following at face value the idea put forward by Lewis Carroll, Jorge Luis Borges and Umberto Eco of going so far as to make a map of the empire which is equivalent to the same territory. Thus, the proposal consists of literally and physically infiltrating myself within a cartographic reference map of the National Geographic Institute, specifically, the National Topographic Map at a scale of 1:25,000 (MTN25), exploring the map as if it was a territory, that is, as if I were looking at it through the lens of a microscope. In this sense, one of the purposes of the project is to enter into a graphic reality which is not visible to the naked eye, discovering a part of the map which is hidden. What might we experience when the codes, references and meanings of a map are lost and we become lost?

ElMapaImperi_MartaBisbal_web4.jpg
ElMapaImperi_MartaBisbal_web5.jpg
Font: Lewis Carroll, Silvia y Bruno. Ediciones Akal, 2013

Font: Lewis Carroll, Silvia y Bruno. Ediciones Akal, 2013

ElMapaImperi_MartaBisbal_web8.jpg
2020. Sala Zero, Espai d’Arts, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers. Fotos: Jordi V. Pou

2020. Sala Zero, Espai d’Arts, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers. Fotos: Jordi V. Pou